Rumeli Kavağı Haberleri


SİNAN DEMİRCİ MUHTAR ADAYLIĞINI AÇIKLADI

“Köylü milletin efendisidir.” diyen Mustafa Kemal ATATÜRK’ün silah arkadaşı, Milli Mücadele kahramanlarından Maraşel Fevzi Çakmak’ın köylüsü olmaktan hep gurur duydum.

Allah'ın bana ve aileme hediyesi, İstanbul'un en nadide yerlerinden biri, yeşille mavinin dans ettiği (bizim için hala köy) olan Rumeli Kavağı'nda doğdum. 

Her erkek çocuğu gibi bende okulda tenefüslerde gazoz kapağı ile futbol oynadım. Tabiki hayallerimizde Türk futbolunun efsanesi köylümüz Cemil Turan abi gibi futbolcu olmak vardı. 

Amatör olarak ilk lisansım köyümün futbol takımı Rumeli Kavağı Spor Kulübü’nde çıktı. 

Profesyonel futbolcu olarak Süper Lig’de Sarıyer ve Vanspor’da futbol yaşantıma devam ettim. 

Futbol hayatımı noktaladıktan sonra TFF’nin açmış olduğu kurslara girerek Antrenörlük diploması aldım.  Rumeli Kavağı Kulübü’nde ve ilçemizde bulunan amatör kulüplerde Anterönörlük yaptım.

Ülkemizde Sürü yöneticisi (Çoban) olmak için bile belge lazım. İlçe Tarım Müdürlüğü’nde kursa katılmak zorundasınız. Yoksa belge almadan çobanlık bile yapamazsınız.

Eşim ile futbolculuk yıllarımda tanıştım. Mutlu, huzurlu bir yuvamız var. İki kız evladımız var. Bahtı ve şansları açık olsun. Allah mürvetlerini göstersin bizlere…

Rumeli Kavağı, 1877 yılında çıkarılan Dersaadet Belediye Yasası’na göre belediye sınırları içerisine alınmışsa da 1930 yılına kadar köy statüsünü korumuş, Sarıyer'in 15.05.1930 tarihinde ilçe olması üzerine köy statüsünden çıkmış ve Sarıyer'in mahallelerinden biri olmuştur. 

İlk Muhtarımız Musta Efendi (Dere Sokağı’nda Muazzez teyzenin babası) - “Kavas” İsmail Tansukalp (Eski balıkçı reislerinden Kemalettin amcanın babası ve Elektrikçi Fuat amcanın dedesi) - “Gacara” Ali Osman Ayan (Ahmet Ayan, Yaşar teyze, Süleyman ve Süreyya amcanın babaları) - 60 İhtilalinde tarafsız ve Adaletli dürüst bir esnaf olarak Devlet Bakkal Hüseyin Ergör amcaya mühürü verdi (İsmail Ergör ve Gönül Ergör’ün babası)- Süleyman Koçali (Esat, Zehra, Semra ve Cihat Koçali’nin babaları) - Rıza Topçu (Remzi, Ümit, Mehmet, Ünal’ın babaları), Ahmet Hasan Altun (Ayşegül, Hakan ve Gökhan Altun’un babaları).

2014 yılında köyümüzün büyükleri, teyzeler, amcalar ve genç kardeşlerimin önerisiyle aday oldum ve seçimi kazanarak Cevdet Bayraktar abiden bayrağı teslim aldım. Hizmet etmeye 10 yıldır devam ediyorum. 31 Mart’ta yeniden adayım.

Muhtar adayı olacak abilerime ve kardeşlerime başarılar dilerim.

Sinan Demirci

Kaynak: Rumelikavağı nostalji Facebook


Mehmet Ali Arslan Name Gazetesi Haberler Haber News www.mehmetaliarslan.name.tr

0 Yorumlar

Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski