Yeşilçam'ın Gamzeli Güzeli Bahar Öztan




Yeşilçam'ın Gamzeli Güzeli Bahar Öztan, 11 Ağustos 1962 tarihinde Hatay, İskenderun’da doğmuştur. Babası memur Arif Cerrahoğlu, annesi Aysel Hanım'ın 2 kız, 2 erkek çocuğunun en büyüğüdür. İstanbul'da büyüdü. İlkokulu İskenderun'da, orta ve liseyi İstanbul'da okudu.

İlk olarak 1970 yılı sonlarında bir şampuan reklamında oynayarak sektöre girdi. Ardından Başak Gürsoy ajansına kayıt oldu. Barış Manço ile birlikte yer aldığı fotoromanlarda ve Elidor Reklamı gibi birçok reklam filmlerinde oynadı. Reklam filmleri birbirini izledi. 30’u aşan reklam arasında en çok akılda kalan Hulusi Kentmen’le oynadığı Lezzo reklamı oldu.
Bahar Öztan, 1972 yılında yönetmenliğini Osman Seden’in yaptığı ve Cüneyt Arkın, Hale Soygazi, Seyyal Taner’in başrolde oynadığı “Mahkum” adlı sinema filmi ile oyunculuğa başladı.

Yeşilçam'ın Gamzeli Güzeli ilk kez 1987 yılında İzmir Fuarı'nda Bülent Ersoy'la halk konserlerinde ve Seda Sayan kadrosunda şarkıcılık yapmaya başladı. Melahat Pars gibi hocalardan Türk Sanat Müziği dersleri aldı. Daha sonra da yurtiçi ve yurtdışı sahne çalışmaları 1993 yılına kadar devam etti. Almanya konserinde Yavuz Çolak ile tanıştı.

Kemal Sunal ve İlyas Salman'la birçok komedi filminde oynadı.

1989 yılında Bodrum Yalıkavak'ta deniz kenarında bulduğu arsayı satın alan Bahar Öztan'ın apart bina inşaatı 1991'de bitti. Bitişikteki 15 odalı binayı da alıp, Spring Otel adıyla turizme atıldı. 1991 yılında Bodrum Yalıkavak’ta butik otel Spring Otel'i işletmeye başladı. Daha sonra oteli kiraya verdi ve 1999 yılında Bodrum'a yerleşti ve “Prens Prenses” adında bir kreş açarak işletmeye başladı.

1980 yılında ilk evliliğini yaptı 2 yıl sonra boşandı. 2 defa evlenen Bahar Öztan, ikinci evliliğini 1993 yılında Yavuz Çolak adında bir mimar ile yaptı, 1996 yılında Yiğit adında bir oğlu oldu. 2008 yılında boşandı.

2001 yılında eşinin işi dolayısı ile Amerika'ya giderek Miami'ye yerleşti. Amerika ve Bodrum'da uzun süre yaşayan Bahar Öztan, 2007 yılında tekrar İstanbul'a yerleşti.
Uzun süredir Bodrum’da yaşayan Bahar Öztan, Eylül 2015 ayında karnındaki şişlik şikayetiyle hastaneye başvurdu. Daha sonra İstanbul’da bir hastanede doktorların yumurtalık kanseri tanısı koyması üzerine Aralık 2015 ayında vakit kaybetmeden ameliyat oldu. Ameliyat sonrası 21 günde bir kemoterapi görerek tedavisine devam etmektedir.

13 Ekim 2017 tarihinde yumurtalık kanserinin yeniden nüksettiğinden tekrar ameliyat oldu.

Mehmet Ali Arslan Name Gazetesi Haberler Haber News www.mehmetaliarslan.name.tr
Daha yeni Daha eski