@ işareti artık tüm dünyada günlük yaşamın bir parçası.

Et @ işareti artık tüm dünyada günlük yaşamın bir parçası.


@ simgesinin günümüzde kullanımına 1971 yılında Amerikalı elektrik mühendisi Ray Tomlinson öncülük etmiştir.  Bilgisayar dilinde, finansal işlemlerde olduğu gibi @, iki varlık arasındaki ilişkiyi, nesnel ve ölçülebilir kurallara dayalı bir bağlantı kurarak belirtir. 1@ işareti artık tüm dünyada günlük yaşamın bir parçası.

1971'den itibaren bilgisayar ortamında kullanılmaya başlayan işaret programcılar tarafından geliştirilir. Mail adresi oluştururken sunucuya bağlanma adını bildirmek için işaret kullanılır ve yazı dilinde @ olarak bilinir. Gelişen sosyal medya mecralarında da bu işaret kişi etiketlemek amacıyla kullanılır. @ yazılarak kişi ve kurumların kullanıcı adı yazılır ve etiketleme işlemi yapılır.

Et İşareti Nasıl Yapılır? (@)

Klavye üzerinde bulunan tuşlar aracılığıyla bilgisayarda işareti yapmak oldukça kolaydır. At işaretini yapmak için birkaç yöntem kullanılır ve klavye çeşidine göre farklı tuş kombinasyonları kullanmak gerekir.

Q klavyeye sahip bir bilgisayar ekranında bu işareti görmek için 'Alt Gr' tuşuna ve Q harfine basılarak işaret elde edilir. Ayrıca Ctrl + Alt + Q tuşlarına sırasıyla basarak da @ işareti oluşturulur. 

Klavyenize dikkatli bakarsanız, Q düğmesinin hemen altında bir de @ işaretinin bulunduğunu göreceksiniz. Bu et işaretini yapmak için, Q tuşu ile birlikte Alt Gr tuşuna basmanız gereklidir. Bu iki tuşa birlikte bastığınızda, ekranınıza @ işaretinin geldiğini göreceksiniz.





Mehmet Ali Arslan Name Gazetesi Haberler Haber News www.mehmetaliarslan.name.tr
Daha yeni Daha eski