Morel Mantarı




Morel Mantarı
Aslında halk arasında “kuzu göbeği” olarak bilinir. Doğada yaygın bulunur, fakat toplanma süresi kısa olduğu için çok kıymetlidir. Daha çok dondurulmuş veya kurutulmuş şekliyle yurt dışına ihraç ediliyor. Fiyatı diğer mantar türlerine göre daha yüksektir. Morchella türü olduğu için kültür olarak yetiştirilmez. En başta İzmir-Bergama-Kozak yaylasında daha sonra Muğla, Fethiye ve Denizli taraflarında yetiştir. Kurutularak ipe dizilebilir. Fransız mutfağında da çok değerlidir.
🇬🇧
Morel Mushroom
Morchella, the true morels, is a genus of edible mushrooms closely related to anatomically simpler cup fungi. These distinctive mushrooms appear honeycomb-like in that the upper portion is composed of a network of ridges with pits between them. The ascocarps are prized by gourmet cooks, particularly for French cuisine. Commercial value aside, morels are hunted by thousands of people every year simply for their taste and the joy of the hunt.


Mehmet Ali Arslan, Haber Blog
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu