YEŞİM SALKIM; BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ




YEŞİM SALKIM; BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ
12 albüm, 25 single, 3 tiyatro, 15 film/dizi, 5 TV şovu, 1 haber programı
Arnavut asıllı Yeşim Salkım müzisyen Dursun Salkım'ın kızı olup Ankara'da doğmuş Kavaklıdere'de büyümüştür. Saint Benoît Fransız Lisesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Klasik Türk Sanat Müziği Bölümü mezunudur. İlk albümünü 31 Mart 1994'te çıkardı. 1996 yılında Eşkıya filmi ile oyunculuğa başladı. 2001 yılında çevirdiği “Şarkıcı” adlı filmdeki rolüyle Altın Portakal ödülünü kazandı. 1997’de Yeşil Müzik isimli plak şirketini kurdu.

Yeşim Salkım 12 stüdyo albümü, 
14 single çıkarmış, 
başka projelerde 11 şarkı söylemiş, 
müzik şirketinden başka sanatçılara 6 albüm çıkarmış, 
3 tiyatro oyununda oynamış, 
17 sinema filmi ve TV dizisi çevirmiş, 
5 TV şovu yapmış, 
1 tane de haber programı yapmıştır.

Albümler

Hiç Keyfim Yok (1994)
Ferman (1995)
Yoktan Geliyorum (1997)
Hep Böyle Kal (2000)
Vefa Borcu (2001)
Ayna (2005)
Bazen (2006)
Casablanca (2007) (müzikal albümü)
Sen Nasılsan Öyleyim (2008)
7 (2009)
İstanbul'da Aşk (2010)
Bizim Şarkımız (2012) (müzikal albümü)

Single ve EP'ler
Sevgilim (1998)
Yuvarlanan Taşlar (2007)
Bambaşka (2009)
Piyango (2011)
Duymayan Kalmasın (2014)
Şehrin Işıkları (2015)
Unutursun Gönlüm (2015)
Erkeğin Zillisi (feat. Serdar Ayyıldız) (2016)
Rüyalar (feat. Ercüment Vural) (2018)
Aramadın Aylardır (Çılgınlar Kulübü) (2019)
Katil Uşak (2020)
Niye Hayat (feat. Bade Derinöz) (2021)
Küstüm Ne Demek (2022)
Sev Yeter (2023)

Başka projelerde söylediği single şarkılar
"Ateş Dansı" dizi jeneriği (1998)
"Veda Busesi", Fosforlu Cevriye filmi için kaydedilmiş Türk Sanat Müziği şarkıları (2000)
"Tren" - Of Deli Gönül - Tarık11 Kasım 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. düet (2001)
"Rüya" - Yadigar - Melih Kibar (2001)
"Gizli Aşk Bu" - Şarkıcı (2001)
"Sen Kimseyi Sevemezsin" - Şarkıcı (2001)
"Seher Vakti Kalkan Kervan" - Seher Vakti dizi müziği (2005)
"Kilit" - Her Devrin Devleri - Selçuk Ural düeti (2010)
"Ama Sen Yoksun" - Sihirli Değnek - Salim Dündar düeti (2011)
"Üç Kalp" - Keşke Burada Olsaydın - Kürşat Başar (2012)
"Uykusuz Her Gece" - Fikret Şeneş Şarkıları - Fikret Şeneş (2019)

Müzik prodüksiyonları
Masal - Uğur 1998
Köylü Güzeli - Hilal Cebeci 1999
Gözlerin - Cenk Eren 2000
Kara Büyü - Lerzan Mutlu 2001
Of Deli Gönül - Tarık11 Kasım 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. 2001
Yıllar Sonra - Dursun Salkım 2001

Tiyatro
Atları da Vururlar - 1998
Casablanca - 2007
Bizim Şarkımız - 2012

Filmografisi
Türkler Çıldırmış Olmalı 2 - 2023
Serçenin Gözyaşı - 2023
Arıza - 2020 - Show TV
Eğreti Gelin Ladik - 2018
Evlat Kokusu - 2017 - Kanal D
Kocamın Ailesi - 2014 - FOX
Huzur Sokağı - 2012 - atv
Sessiz Gemiler - 2007 - 20 Bölüm - atv
Babam Çok Değişti Anne - 2007
Deli Mavi - 2005 - atv
Seher Vakti - 2005 - 8 Bölüm - Kanal D
Şarkıcı - 2001
Vizontele - 2000
Fosforlu Cevriye - 2000 - Cine5
Ateş Dansı - 1998 - 26 Bölüm - Kanal D
Eşkıya - 1996
Mahallenin Muhtarları (Konuk Oyuncu) - 1992

Show programları
Bir Dilek Tut - 2. Sezon FOX / 3. Sezon Star TV - 2007
Kadınlar ve Erkekler - atv - 2007
Yaş 15 - FOX - 2009
Yılbaşı Özel - atv - 1994
Hayata Şans Ver - Cine5 - 2012-2013

Televizyon programları
Yeşim Salkım ile Şeffaf Masa - TGRT Haber - 2021

Mehmet Ali Arslan Name Gazetesi Haberler Haber News www.mehmetaliarslan.name.tr

0 Yorumlar

Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski