Kuzey ışıkları

Küresel çapta gezegenimiz tarihinde ilk kez diyebileceğimiz Kuzey ışıkları olarak bildiğimiz Kuzey kutup dairesi İskandinavya kuzey Sibirya Ve tabiki Berent denizi ve Alaska ile Kanadının kuzeyi Grönland gibi alanlarda görebileceğimiz Aurora Borallis kuzey ışıkları Atmosfereki muhteşem Işın gösterisi ilk kez Kıtaya kadar indi 
Asya ve Avrupa üzerinde Sibirya nın tamamı Rusya nın büyük bir bölümü Polonya Çekoslavakya Avusturya Macaristan ve Balkanlar da Romanya ve Bulgaristan’ın kuzeyine kadar Renkler bütünü olarak değil ama Kırmızı ışınlar olarak görüldü.
🔺Aurora Borallis Kuzey ışıkları Nedir?Bildiğimiz gibi Kuzey ışıkları  Aurora borallis Jeomanyetik güneş fırtınası esnasında Dünyamız atmosferine ulaştığında Dünyanın manyetik koruyucu mekanizma kalkanlarına çarparak yayılan Şiddetli çok tehlikeli olan Gamma ışınlarıdır.
Bu ışınlar Dünyamızın koruyucu manyetik alanına çarptıkları esnada manyetik kalkanın üzerinde yayılırlar ve bu esnada gece yeryüzünden gökyüzüne baktğımızda Muhteşem renklerde görsel bir şölen gibi Ancak kuzey yarım kürenin en kuzey uçlarında görülürler .
Ama atmosferimizde manyetik dünyamızı koruyan Doğal kalkanımız olmasaydı atmosferimize ve dolayısıyla da Yeryüzüne ulaşmamış olsalardı Çok büyük Felaketler yaşanırdı.
Kuzey ışıklarının görülme sahasına gezegen tarihimizde geriye doğru baktığımızda geçmişe doğru incelediğimizde Bu denli Kıta Avrupa’sı Asya içlerine kadar ulaşması bir ilk diyebilir durumda olduğumuzu söyleyebiliriz.
Altta görüntüler de Romanya ve Macaristan dan Aurora Borallis görüntüleri yer alıyor

Alıntı


Mehmet Ali Arslan Name Gazetesi Haberler Haber News www.mehmetaliarslan.name.tr
Daha yeni Daha eski