SOL KOLU MÜHÜRLÜ KADINLAR

SOL KOLU MÜHÜRLÜ KADINLAR

Çok değil 2000li yılların başına kadar olan bir zamanda, kadın doğumcuların çok önemli bir işleri vardı. Zina davalarına bakmak. Yok öyle hakim gibi değil, doktor olarak bakmaktan bahsediyorum. Dr Zekai Tahir Burak Hastanesinde çalışırken gündüzleri polikliniğe geceleri de acile polis eşliğinde birkaç kez, tek tek veya bazen de toplu halde kadınlar sol kolları mühürlü bir şekilde getirilirdi. ve o kadınlar acildeki kalabalığın içinde utanarak beklerlerdi. Bazen de tecavüz vakaları getirilirdi. Yani ne zaman ki bir kadın la bir erkek yalnız olarak bir yerde yakalandılar mı, hele bir de şikayet varsa polis tutar kadının sol kolunu mühürler ve bir veya iki polis eşliğinde sol kolu mühürlü diye başlayan bir kağıtla gelirdi. ve biz bu zina davalarına bakardık. Kadını masaya yatırır, vajenden sürüntü alır ve mikroskop altında ölü veya canlı sperm arardık. DNA testi yok. Bu sperm kimin, kaç günlük. kocasının mı, sevgilisinden mi ayırt edilemiyordu. Ve biz sadece aldığımız sürüntünün sonucunu yazardık. Sol kolu mühürlü bir şekilde polis eşliğinde getirilen ..... kızı ...... doğumlu ....nın yapılan muayenesinde cinsel ilişkinin kesin delili olan ölü veya canlı sperme rastlanmıştır veya rastlanmamıştır. . Tabii bundan sonra hakim ne yapar neye karar verir bilmezdik.
1994 yılı idi ve bir yaz akşamı saat 10 gibi acil nöbetindeyim 17 yaşında sol kolu mühürlü, elbiseleri yırtık ve eli yüzü kan içinde bir kız getirdiler, kocası ve yaklaşık olarak 3-4 poliste kızla beraberdi. Kızı muayene odasına aldım. Elimdeki kağıtta zina yapıp yapmadığını soruyordu. Kadını ilk önce kocasının yakaladığını ve hırpaladığını düşündüm. Kız muayene odasında bir kuş gibi titriyordu. Çenesi korkudan birbirine vuruyordu. Korkak bir hali vardı. Üzüldüm. ve sordum.
O kadar küçüktü ki bana amca diyordu.
" Amca kocam eve geç kaldı" diye başladı "korkmaya başlamıştım o sırada kapı çalındı ve kapıya gittim, delikten baktım. Gelen kocamın arkadaşı idi . Kocama bir şey oldu korkusuyla kapıyı açtım. Kocamın arkadaşı bana saldırdı. Üstümü başımı yırttı. Beni dövdü. Isırdı. Sesim apartmanı çınlattı ama kimse yardım etmedi " diye devam etti.
peki bir şey yapabildi mi kızım diye sordum.
" yok amca yapamadı"
"kocam ve polisler hızır gibi yetişti"
"Allah razı olsun onlardan"
Sürüntüyü aldım ve odadan çıktım mikroskoba koyup bakacağım . Ama kızın hali aklımda . Sperm görsem bile gördüm demeyi pek düşünmüyorum.Çünkü bir gece evvelden kocasından kalanlar da olabilir diye düşünmüştüm.Eli telsizli olan polis ki yanlış hatırlamıyorsam tek yıldızı da vardı. Ayağa kalkıp, yolumu kesti ve sordu
" Bir şey var mı hocam "
Daha bakmamıştım ama gayri ihtiyari ağzımdan" yok" çıktı.
Yıldızlı polis kızın kocasına döndü ve bağırdı
" Ben sana demiştim, biraz daha bekleyelim. Adam işi bitirsin diye .Şimdi tekrar uğraş. Artık kimseyi de içeri almaz bu kız. Biraz daha bekleyemedin. Bir çuval inciri bok ettin "diye
Dondum .
Başımdan aşağıya kaynar sular döküldü. Dönüp kavga çıkarmak istedim, vazgeçtim. Kızı uyarmak istedim, vazgeçtim. Yürüdüm ve mikroskoba bakmadan yazdım.
Sol kolu mühürlü gelen .... kızı .....doğumlu ....nın yapılan muayenesinde ölü veya canlı sperme RASTLANMAMIŞTIR.
Derviş Özer 




Mehmet Ali Arslan Name Gazetesi Haberler Haber News www.mehmetaliarslan.name.tr
Daha yeni Daha eski