PAHALI EKMEK-UCUZ HAYAT-ZİHİNSEL AÇLIK

Hasan Saim ÖZTÜRK 



GÜNÜN NOTU(PAHALI EKMEK-UCUZ HAYAT-ZİHİNSEL AÇLIK):

      Dün bir sendikacı(Sanırım ekmek üreticileri ) ekmeği çok yiyen toplumların kafası çalışmaz iyi adam seçemezler, ülkemizde de yirmi yıl böyle oldu  gibilerinden bir laf etti. Adamcağız kendini SAVCILIKTA buldu. Bunu bir nefret söylemi olarak kabul eden iktidar mensubu siyasiler işaret fişeğini ateşledi ve sendikacı şimdi içeride.. Bu Sendikacının "çok ekmek yemekle çok iyi yöneticiler seçilmez yada sizi kötüler yönetir.." tezine katılırmısınız bilemem. Ama bizimkiler ekmek değil makarna-kömür  dağıtıyorlar, üstelik ben bu toplumun siyasi tercihiyle çok ekmek yeme arasındaki ilgiyi biraz farklı değerlendiriyorum.
      Şöyle ki İnsanları kuru ekmeğe muhtaç edenler onları sadaka ekonomisiyle yoksulluk sınırının altıda tutarak ve kendilerine muhtaç bırakarak yönetirlerse toplum bugünkünden ileri gidemez.  Ortaya çocukların öğrencinin büyüklerin açlık tabloları kuyruklar kötü bir siyasi ve ekonomik tablo çıkar.. Sadece kendi çıkarlarını, yakınlarını ve sermaye sahibi üretim araçlarına sahip olanları koruyup, kollayanlar, bu tip düzenden çıkarı olanlar sömürüyü o boyuta getirirler ki sonunda kuyruklar, askıda ekmek çözümleri ve sadaka ekonomisi de yetersiz kalır.Bu tehlikeli gidişin sebebi bana göre çok ekmek yemek değil, zihinsel açlıktır yada zihinsel açlığa mahkum bırakılma siyasetidir.
      Gelelim zihinsel açlığa. Bu konunun en başarılı yolu yada yöntemi siyasal İslam la halkı kandırmak iktidara gelmek, din sömüsünü sürdürmek ve sonra bu iktidarı devamlı kılmak adına her türlü filmi  çevirmektir. Yetersiz yada kötü beslenmenin yarattığı bedensel deformasyon yani OBEZİTE maalesef halkın önemli bir sorunudur ve sağlık problemlerinin ana kaynağıdır. Birilerinin malvarlığı cüzdanı ve serveti obezite(ŞİŞMAN) olurken birileri aç kalıyor ve toplum yetersiz beslenmeden  kırılıp gidiyor. Bence  Sendika başkanı obezite den, tansiyon ve şekerden(Diabet) bahsetseydi çok daha yerinde olurdu. Sanırım ondada biraz yetersiz beslenme sorunu var gibi. İyi okuyamamış bu olayı. Bence kaliteli ve sağlıklı beslenme bir İNSAN HAKKIDIR günümüzde.
NOT: Resim OTOPORTRE..
Hasan Saim ÖZTÜRK 



Mehmet Ali Arslan Name Gazetesi Haberler Haber News www.mehmetaliarslan.name.tr
Daha yeni Daha eski