Hollanda da kısmi sokağa çıkma yasağı başladı


 Covid-19 pandemisinde dördüncü dalganın sert bir şekilde hissedildiği Hollanda'da, bugünden itibaren kısmi sokağa çıkma yasağı uygulamasına başlandı. Yeni kısıtlamalara göre her gün akşam saat 17.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında kısmi sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

HOLLANDA
Hollanda meşruti monarşi ile yönetilen bir Avrupa ülkesidir. Hollanda nüfus yoğunluğu fazla olan bir ülkedir. Ülke topraklarının çoğunluğu deniz seviyesinin altındadır. Hollanda Avrupa Birliği, NATO, OECD üyesidir. Hollanda aynı zamanda Schengen Bölgesi ve Benelüks topluluğunun bir parçasıdır. Belçika ve Lüksemburg ile birlikte Benelüks ülkelerini oluşturan 3 ülkeden biridir. Ayrıca Kyoto Sözleşmesi'ni imzalamıştır. Ülke Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne, Uluslararası Adalet Divanı'na Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne ve Europol'e ev sahipliği yapmaktadır.

Ülke özellikle peynirleri, yel değirmenleri, bisikletleri, laleleri, Holştayn adı verilen inekleri ve sosyal hakları ile tanınır. Hollanda'da eşcinsel evlilik yasaldır.

#haber #haberler #news #gazete #hollanda

Daha yeni Daha eski